Нуров четврти на ранг листата на УВВ

62

Македонскиот репрезентативец Могамедгаџи Нуров на најновата ранг листа на Обединетото свстко борење (ОСБ/ UWW) е на четвртото место во категоријата до 97 килограми.

Нормално, на првата позиција е Абдулрашид Садуалев од Русија, па Азербејџанецот Шариф Шарифов, Кајл Снајдер од САД и Нуров.

Претпосатвките дека овие четворица борачи ќе с е борат за распределбата на медалите на Олимписките игри во Токио ова лето.