Нуиши ја имаше борбата против Русинот на „Јашар Догу“

Бунјамин Нуиши (74 кг) прв стартуваше од нашите борачи на на силниот Меѓународен турнир „Јашар Догу“ во Истанбул, и во една интересна борба беше поразен од руски борач.

Според информациите од Истанбул, ја имал борбата во раце, но несикуството си го направило своето и Русинот со едно исфрлање направил пресврт.

Утре ќе настапат Михаил Николов (84 кг) и Бобан Савев (97 кг).

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО