Нокаути кои го разбрануваа светот на боксот во 2020 година (ВИДЕО)

222

Сите сакаме нокаути.

Ова е дел од боречките вештини што го привлекува вниманието на т.н. „периферни навивачи“. Моќен поединечен удар или правилно подредена комбинација што ве испраќа во несвест е вистинска дрога за обожавателите.

Нокаутот ве дига на нозе и ја остава широко отворената уста. Неверојатна радост во едниот агол и голема вознемиреност во другиот.

2020 година беше сиромашна со настани од разбирливи причини, но сепак имаше настапи од светски ранг. Сигурни сме дека хитовите тука ќе бидат втиснати во меморијата на многу љубители на боксот ширум светот.

Еледер Алварез – Мајкл Силс

Наоја Инуе – Џејсон Мелони

Гервонта Дејвис – Лео Санта Круз

Александар Поветкин – Дилиен Вајт

Ентони Џошуа – Кубрат Пулев