Нокаутерот Ален Рустемов најуспешен боксер во РБЛ

По трите турнири  во Регионалната бокс лига и завршувањето на овој дел од сезоната Ален Рустемов е најуспешен македонски боксер. Тој во јуниорска конкуренција е со максимален број победи, додека кај сениорите две победи има Илхан Озмен.

Ален Рустемовски има три победи со прекин од три настапи.

Руждија Рустемов од четири борби има три победи. Тој е втор најуспешен боксер, а единствениот пораз го доживеа на поени.

Ален Рустемов – П ТКО Р1, П ТКО Р3, П ТКО Р2, 3-0
Руждија Рустемов – П со одлука, пораз со одлука, П со одлука, П КО Р1, 3-1
Илхан Озмен – П со одлука, пораз со ТКО Р1, пораз со одлука, пораз со одлука 1-3
Енис Алиу – пораз со одлука, пораз со одлука, 0-2
Леонард Лимај – пораз со ТКО Р1, 0-1
Дион Лена – пораз диск., П со одлука, пораз со одлука, 1-2
Алим Насуфи – П КО Р1, пораз со одлука, 1-1
Ајхан Озмен – пораз со одлука, П со одлука, пораз со ТКО Р1 1-2
Оран Јашаров – П со одлука, пораз ТКО Р3, 1-1

Следен предизвик за македонските боксери ќе биде турнирот во Марибор, Словенија, кој е закажан за во февруари следната година.

Резултати – Регионална бокс лига:

18 декември
Младинци
57 кг Ален Рустемов – Милан Чакширан (Сомбор) 3-0 TKO Р2
63,5 кг Руждија Рустемов – Енокс Ука (Нови Пазар) 4-1

Сениори
57 кг Оран Јашаров – Ален Рахимиќ (Славија) 0-3 TKO R3
63, 5 кг Илхан Озмен – Ненад Јовановиќ (Раднички) 1-2

17 декември
Младинци
63,5 кг Руждија Рустемов – Зоран Велимир (Раднички Белград) 3-0 KO Р1
63,5 кг Енис Алиу – Владимир Бериша (Сомбор) 1-4

Сениори
57 кг Оран Јашаров – Харис Агановиќ (Железничар БиХ) 4-1

Резултати 4.коло Регионална бокс лига:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Филип Божовиќ (Никшиќ) 3-0, ТКО Р3

Сениори
63, 5 кг Илхан Озмен – Лука Гачевиќ (Никшиќ) 1-4
63,5 кг Дион Лена – Велјко Глигориќ (Раднички Београд) 1-4
71 кг Алим Насуфи – Гал Шепиќ (Славија) 0-5
75 кг Ајхан Озмен – Јован Ноколиќ (Сомбор) 0-3, ТКО Р1

Резултати 3.коло Регионална бокс лига:
Младинци
60 кг Леонард Лимај  – Томислав Џиновиќ (Лозница) 0-3, ТКО Р1
63,5 кг Енис Алиу – Владимир Бериша (Сомбор) 1-4

Сениори
63,5 кг Дион Лена – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар) 5-0
71 кг Алим Насуфи – Џиани Дедиќ (Железничар) 3-0, КО Р1
75 кг Ајхан Озмен – Вук Мичиќ (Славија) 4-1

Резултати 1.коло:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Милан Чакширан (Сомбор) 3-0, ТКО Р1
60 кг Руждија Рустемов – Филип Џида (Раднички) 3-2

Сениори
63,5 кг Илхан Озмен – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар) 5-0
67 кг Душан Прица (Лозница) – Дион Лена 3-0, диквалификација Р1
71 кг Владимир Губаш (Сомбор) – Ајхан Озмен 3-2

Резултати 2.коло:
Јуниори
60 кг Томислав Џиновиќ (Лозница) – Ружди Рустемов (Вардар) 4-1

Сениори
63,5 кг Милош Гајиќ (Славија) – Илхан Озмен (Вардар) 3-0, ТКО Р1

Табела РБЛ:
1.Лозница 102
2.Нови Пазар 96
3.Славија 78
4.Сомбор 76
5.Раднички (Б) 57
6.Никшиќ 54
7.Вардар 48
8.Марибор 40
9.Железничар 17
10.Свети Донат 0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО