Ноќ на низненадувања во Нови Сад: Цимеша го победи Рибалко, а Микелиќ Емкиќ!

emkic_mikelic

Голем кик бокс претстава имаа можност да видат во саботата во Нови Сад сите оние кои беа присутни одличниот хуманитарен настан „Борба против насилството вол XIII“.

Во прилог на големите натпревари, гледачите видоа неколку првокласни изненадувања. Во воведната – главна борба на вечерта, учесникот на ФФЦ фјучерс,Никола Цимеша, го совлада победникот во истата конкуренција, Валентин Рибалко од Украина.Мечот отиде во конечна судска завршница, и сите тројца судии му доделија победаа на домашните борец.

 Уште поголемо изненадување и голема промена видовме во дуелот Игор Емкиќ и Тони Микелиќ. Иако босанскиот борец во првата рунда два пати го нокаутираше борецот на Зелог, Микелиќ чудесно се дига во втората рунда и му враќа на Емкиќ со  иста мерка. Поради повредите и заморот Емкиќ не можеше да продолжи во третата рунда, така што Микелиќ дојде до најголемата победа во неговата кариера.

 Организаторите ја изразија својата благодарност до сите посетители кои купиле билети, при што беше собрана значителна сума на пари за децата заболени од детска и церебрална парализа .

 Борба против насилството XIII:

 Мајкл Џида – Себастијан Милошевски со едногласна одлука (3 : 0)

 Немања Лех – Срѓан Ѓукиќ  со ТКО (прекин поради намалувања)

 Новак Моравчевич – Александар Јанковиќ со едногласна одлука (3 : 0)

 Горан Сучевиќ – Лука Петровиќ со поделена одлука на судиите ( 2: 1)

 Марко Милановиќ – Алин Вацареану со едногласна одлука (3 : 0)

 Марко Адамовиќ – Ненад Касас со едногласна одлука (3 : 0)

Никола Цимеша Валентин Рибалко со едногласна одлука (3 : 0)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО