Никон најуспешна екипа на „Гази Баба опен 2016“, Ронин втор (ФОТО)

Ronin site na Gazi baba 2016

Екипата на Никон од Бугарија е најуспешната екипа на Меѓународниот карате турнир „Гази Баба опен“ што се одржа во саботата во Скопје. Никон освппи 14 медали – 6 златни, 3 сребрени и 5 златни.

Fati na Gazi Baba open 2016

Втора е екипата на Ронин со 13 медали (6-3-4), Олимпик спорт е трет 12 (6-2-4), па следат Металург 10 (6-1-3), Ускана 7 (6-0-1), Форца 15 (5-4-6), Фунакоши Гичин 5 (4-0-1), Спорт 94 6 (3-2-1), Тигар 7 (3-1-3), Галдијатор 8 (2-5-1) итн.

Gazi baba open 2016 tabela

Kustrimi na Gazi Baba 2016

Меѓу победниците по категории се: Марио Свеинарски, Омер Муслији, Димитар Шаламанов, Убејд Дураковиќ, Фаик Весели, Столе Смилковски, Филип Несторовски, Марко Костов, Виган Џабири, Душан Костуранов, Андреј Ристески, Давид Петков, Стефан Апостоловски, Алиу Рудина, Џелјане Јахии, Теа Атанасова, Лорјана Рамо, Емилија Чешмаџиска, Магадалена Божиновска, Марија Петровска, Симона Симовска, Дргана Манговска, Сара Крстевска, Ана Савиќ, Елена Биџева, Бојана Манева, ката тимови на Фунакоши Гичин, Ронин, Форца, Астибо итн.

Гази Баба опен 2016 – резултати.

Ronin na Gazi baba 2016

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО