Никола Димовски на Светското првенство на Борбите

Никола Димовски ќе учествува на Светското првенство на Борбите по правилата ТНА организацијата во Русија, односно за тајландски бокс.

Nikola Dimovski

Во првата фаза од 1/8 финалето на Светското првенство на Борбите по правилата на ТНА Татнефт, првенството ќе се одржи на 7 декември во рингот на „Татнефт арена“. Од вчера се објавува прелиминарниот состав на учесниците.

Во рингот ќе се видат учесниците од минатата сезона, кој одлучиле повтоно да се борат за светската титула на турнирот. Но, има и такви кои никогаш не се бореле за Купот на Татнефт.

Димовски живее во Ниш, Србија, а тренира со Горан Каранфиловски од Македонската академија за мај тај (тајландски бокс). Тој е интернационален шампион во ВБЦ (WBC) мај тај. На турнирот е пријавен и од Македонија и од Србија, бидејќи правилата го дозволуваат тоа.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО