Нгану се задолжува за да тренира

268

Френсис Нгану тврди дека не ја добива почитта што ја сака од УФЦ. Камерунската ѕвезда се подготвуваше за борба со Дерик Луис, но УФЦ одлучи да создаде привремена титула во категоријата. Луис се бореше со Сирил Гане и загуби со нокаут.

Така, Гане стана привремен шампион во тешка категорија и остана непоразен. Неодамна стана познато дека Дана Вајт и компанијата планираат борба за обединување на титулите во тешка категорија на почетокот на 2022 година.

Гане и Нгану ќе се борат на УФЦ 270 на 22 јануари. Во еден од последните медиумски настапи Нгану се пожали дека зема пари на заем за да ги покрие трошоците за тренинг камповите.

Нгану заработи скоро 3 милиони долари во последните неколку години, но очигледно троши многу, бидејќи не му останале пари.

„Во ММА е потешкоод боксот. Мислам дека не треба да позајмувам пари за мојот тренинг камп. Во одреден момент отидам во боксот со оглед на парите што ги земам. Дефинитивно ќе се занимавам со бокс. Според она што го гледам, УФЦ се обидува да ме дискредитира. Го знам тоа.

Не правете го ова на борец што сакате да го промовирате. Што барам јас? Прво, барам малку почит, ова е за почеток. Сакам да се чувствувам почитувано, ни не им е грижа. Никогаш не сакав ништо повеќе од тоа. Тоа би било доволно за мене. Не сум голема работа, само малку познат. Сирил Гане го заслужува тоа.

Заслужи да ја добие битката. Гане имаше многу добра борба и многу добар почеток. Немам проблем. Мојот единствен проблем е што сакаат да ми ја дискредитираат титулата.

Тоа е единствениот проблем, но не можам да контролирам што прават другите луѓе. Не можете да го обвинувате за ништо. Сирил направи се како што треба“, рече Нгану.