Незгоден нокаут во грлото (ВИДЕО)

mma-pre-cage

АЏ Вилијамс, познат и како „Блек Дајнамајт“ борбата со Шејн Џонсон ја загуби дисквалификација, како дел од TUff – N- Nuff Festibrawl 6. Вилијамс има победи во серија, но очигледно треба да биде внимателен она што го прави во октагонот, за да не се повтори она што се случи на оваа претстава.

Во овој меч Вилијамс го диктираше темпото, со што го изнемошти противникот. Кога одлучи да зададе удар со нога, таа заврши во грлото на Џонсон, по што овој се струполи на подот во бессознание.

Според Правилникот на мешаните боречки вештини, а усвоен од UFC, борците немаат право на напади во грлото. Поради оваа причина и нокаут беше поништен, а Вилијамс дисквалификуван.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО