Непоразениот шампион на ОНЕ одбива да се продаде на УФЦ

 Анатоли Малихин е среќен каде што е.

Рускиот борец беше апсолутна сила во неговата досегашна кариера во 13 борби, освојувајќи ги титулите во тешка и полутешка категорија на ОНЕ шампионатот и ги заврши сите негови противници (девет нокаути, четири завршници). 35-годишниот Малихин се етаблираше како еден од најдобрите борци на планетата, што беше само потврдено со неговата неприкосновена победа во тешка категорија против Арјан Булар на ОНЕ Фрајдеј фајтс 22.

Со ова темпо Малихин би можел да стане еден од најпосакуваните слободни агенти во спортот доколку некогаш излезе на отворениот пазар. Сепак, тој нема намера да го остави ОНЕ по своја волја и да се упати во друга промоција.

„Нема такви услови кои можат да ме натераат да го напуштам ОНЕ“, изјави Малихин на прес-конференцијата по завршувањето на ОНЕ Фрајдеј фајтс 22. „Кога никој не ме сакаше, г-дин Чатри и ОНЕ ми дадоа работа, ми дадоа дом. , а јас не сум за пари. Која цена и да ми се понуди сега или во иднина во УФЦ или каде било на друго место, се додека на ОНЕ му требам, се додека сум борец на ОНЕ, останувам со оваа организација. И, ако ОНЕ не ме отпушти, сакам да ја завршам кариерата во ОНЕ“.

Уништувачката моќ на Малихин беше целосно прикажана за време на неговите пет мечеви во ОНЕ , кои започнаа во март 2021 година. Исто така, силен борец, Малихин се прослави користејќи ги своите способности на теренот во одбрана против поранешниот носител на титулата во полутешка категорија, Рајнир де Ридер, во декември 2022 година. Малихин ги спречи сите соборувања од талентираниот граплер Де Ридер на пат до шокантната победа на TKO во првата рунда.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО