Нема вечни пријатели, има вечни интереси: Конор и Лобов се фатија за гуша

Долгогодишното пријателство е уништено од деловни спорови и финансиски побарувања.

Скандалозниот Конор Мек Грегор го нападна својот поранешен пријател, руско-ирскиот ММА борец Артем Лобов, кој го тужи за милиони евра.

Јаболкото на разорот е многу успешниот бренд ирско виски Пропер Но.Твелв.

Тврдењето на Артем Лобов е дека токму тој ја дал идејата и придонел за развојот на брендот виски, но по неговото етаблирање на пазарот бил игнориран. Затоа поднесе тужба и бара 5% од приходите од продажбата на акциите на Конор Мек Грегор.

На Конор не му се допаѓа целата оваа сага, а преку социјалните мрежи во гласовна порака утврдува дека Артем Лобов е стаорец.

Конор не се борел откако ја скрши ногата во неговиот втор последователен пораз со ТКО од Дастин Пориер на УФЦ 264 во летото 2021 година. Тој нема добиено борба во УФЦ повеќе од три години.

Лобов ја заврши кариерата по борбата со голи раце со професионалниот боксер Денис Беринчик.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО