Најмладите на Миоки освоија 8 медали на Државното првенство

134

Mioki na Drzavnoto vo saraj

На Државното првенство за помлади пионери малите членови на Џудо клубот Mиоки што се одржа викендов во Сарај- Скопје освоија 8 медали- 3 златни, 3 сребрени и 2 бронзени.
-25 Дамјана Поп-Атанасова 1 место
-52 Георгина Блажеска 2 место
-28 Марија Кузмановска 2 место
-40 Моника Стојановска 1 место
+57 Борјана Поп-Атанасова 1 место
-30 Матеј Пешевски 3 место
-42 Страхиња Трпевски 3 место
+66 Енес Лековиќ 2 место

Ipon.mk/В.Д.