Зоран Шоров освојувач на „Трофејот штипски боречки асови“ (ФОТО)

На Меѓународниот турнир „Трофеј штипски боречки асови” што се одржа денес за најдобар странски борач е прогласен Адријатик Бериша од Косово, за најдобар талент  Атанас Атанасов од Беласица Петрич, за најдобар техничар Стефанов од Балканец, најдобар домашен борач е Стојанче Стојков од Балканец и за носител на трофејот е прогласен Зоран Шоров од Балканец.

На турнирот настапија сите клубови од Македонија, шест клуба од Косово, два од Бугарија и еден од Грција. Вкупно 102 борачи во машка конкуренција и 13 девојчиња, по категории борачите ги постигнаа следните резултати:

Родени 2010/13

28кг.
Исус Асанов-Беласица Петрич
Харун Мемеди-Тефејуз
Лука Јордановски-Вардар
Диор Зарај-Косово

32кг.
Симеон Донов-НСА Бугарија
Ангел Каменов-Беласица Петрич
Денислав Денчов-Беласица Петрич
Елмедин Арулаи-Тефејуз

Родени 2008/09
38кг.
Атанас Атанасов-Беласица Петрич
Леон Манов-Балканец
Мирач Мустафа-Тефејуз
Авдил Азизи-Тефејуз

41кг.
Еранд Флугај-Косово
Никола Гицев-Балканец
Дардан Бела-Лирија
Климент Мијалов-Бучим

62кг.
Џон Рамадани-Косово
Христијан Тасевски-Балканец
Филип Тасков-Балканец
Маријо Комадиновиќ-Вардар

68кг.
Зоран Шоров-Балканец
Филип Коцев-Балканец
Ефе Мемед

75кг.
Јован Стефанов-Балканец
Амир Али-Лирија
Горјан Стаменковски-Вардар

Родени 2006/07
51кг.
Стефан Стојков-Балканец
Нтиантиадис Павлос-Грција
Филип Глигоров-Бучим
Хадис Муртезани-Студеничани

55кг.
Стојанче Стојков-Балканец
Јован Атанасов-Балканец
Асен Веселинов-Беласица Петрич
Аик Казариан-Грција

65кг.
Адриатик Бериша-Косово
Дамјан Смилков-Балканец
Христо Стојанов-Беласица Петрич
Хамза Рушиди-Студеничани

92кг.
Андреј Трајчов-Балканец
Фидан Јахај-Косово
Мисија Алиу-Студеничани
Јован Митев-Балканец

110кг.
Меди Бислими-Лирија
Илија Нацев-Балканец
Зејд Абази-Косово
Тео Стојков Баланец

Девојчиња
46кг.
Љониса Река-Косово
Љахиа Красничи-Косово
Генита Красничи-Косово

53кг.
Марија Цветанова-Балканец
Дорентина Незај-Косово
Канита Спахија-Косово
Викторија Ѓурова-Балканец

57кг.
Валентина Первизај-Косово
Анабела Данилова-Балканец
Тамара Цветкова- 7 Мај Прилеп
Дениза Суља-Косово

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО