Илхан Озмен славеше и во втората борба во РБЛ, Ружди Рустемов поразен

Синоќа боксерите на Вардар имаа учинок победа и пораз во второто коло на Регионалната бокс лига во Бања Лука, Босна и Херцеговина, која од годинава се одржува по турнирски систем.

Илхан Оземн Славеше против домашниот боксер Милош Гајиќ (Славија) со прекин во првата рунда. Илхан забележа победа и во првото коло.

Јуниорот Ружди Рустемов, кој завчера забележа победа, синоќа загуби од Томислав Џиновиќ (Лозница) со 1-4.

Ова беше добар почеток на македонските боксери во РБЛ оставрувајќи четири победи од седум меча.

Резултати 1.коло:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Милан Чакширан (Сомбор) 3-0, ТКО Р1
60 кг Руждија Рустемов – Филип Џида (Раднички) 3-2

Сениори
63,5 кг Илхан Озмен – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар) 5-0
67 кг Душан Прица (Лозница) – Дион Лена 3-0, диквалификација Р1
71 кг Владимир Губаш (Сомбор) – Ајхан Озмен 3-2

Резултати 2.коло:
Јуниори
60 кг Томислав Џиновиќ (Лозница) – Ружди Рустемов (Вардар) 4-1

Сениори
63,5 кг Милош Гајиќ (Славија) – Илхан Озмен (Вардар) 3-0, ТКО Р1

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО