На „Олимпик опен“ македонските каратисти освоија 252 медали-најуспешни се Олимпи спорт, Форца, Сансаи Метал Апостолов

На Меѓународниот карате турнир „Олмпик опен“ кој денес се одржа во Скопје Македонските каратисти освоија 252 медали – 66 златни, 61 сребрен и 125 борнзени.

На турнирот настапија 563 каратисти со 844 натпреварувачки влезови од 13 држави.

Од македонските клубови најуспешен е домаќинот Олимпик спорт со 37 медали – 10 златни, 8 сребрени и 19 бронзени, потоа следуваат Форца 19 (10-2-7), Сансаи Метал Апостолов 14 (7-5-2), Гладијатор-Велес 17 (3-4-8), Кизаме 9 (5-4-0) итн.

Сите резултати може да ви погледнете ТУКА

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО