Макс Холовеј собра рекорден бонус од 600.000 долари по УФЦ 300

Дана Вајт официјално го исполни своето ветување за неверојатни 300.000 долари во бонуси за најжешките борци на УФЦ 300, со што Макс Холовеј стана првиот борец во историјата кој собрал 600.000 долари.

https://twitter.com/ufc/status/1779392603194331445?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1779392603194331445%7Ctwgr%5E90fc92cc581bd4379d37c2f58d6cf45a3f6b9623%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fboec.bg%2Fmma%2Fmaks-xolouej-pribra-rekorden-bonus-ot-600-000-sled-ufc-300%2F

Причината за овој феномен е тоа што на „Благословениот“ му беа доделени две одделни награди. Едната беше за „борба на вечерта“, а другата „изведба на вечерта“. Од една страна тој и Џастин Гејџи ја имаа најинтересната пресметка за време на галата, а од друга страна Макс со брутално шоу во последните 10 секунди го уништи противникот.

https://twitter.com/ufc/status/1779392504015794375?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1779392504015794375%7Ctwgr%5E90fc92cc581bd4379d37c2f58d6cf45a3f6b9623%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fboec.bg%2Fmma%2Fmaks-xolouej-pribra-rekorden-bonus-ot-600-000-sled-ufc-300%2F

Јиржи Прохаска е третиот пример за победата над Александар Ракиќ. Тој го губеше мечот додека не ја ослободи својата жестока моќ да го заврши Србинот во втората рунда.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО