На Изборното првенство во борење почестите за проверени и млади борачи

232

Денеска на Изборното првенство за сениори во Скопје за првите места се изборија проверени и млади борачи.

На првенството не учествуваше носителот на бронзениот медал од ЕП Владимир Егоров, но затоа тука беше вардарецот и освојувач на олимписката норма за Олимпијадата  во Токио, обезбедена со бронзата од Светското првенство, Могамедгаџи Нуров со неговиот ментор Могамед Ибрагимов.

Некогашните борачи на Спартак, Столе Ефтимов и Иван Јанев станаа први за други клубови, како и други борачи од Студеничани.

Прваци на Изборното првенство за сениори 2020 се:

57 кг

Аид Салихаси – Тефејуз

61 кг

Иван Јанев – Бучим

65 кг

Елмедин Сејфулаху – Лирија

70 кг

Фати Фејсели – Лирија

74 кг

Бехар Махмути – Чаир

79 кг

Астрит Исмаили – Лирија

86 кг

Дејан Митров – Балканец

92 кг

Столе Ефтимов – Лирија

97 кг

Рамазан Бакија – Лирија

125 кг

Могамедгаџи Нуров – Вардар