На Белградски победник стартувавме со два порази

131

Првиот ден на Меѓународен боксерски турнир „Белградски победник“ за македонските боксери ре неуспешен, затоа што и Љама и Јанески се поразени во првите борби.

Јасин Љама е поразен од Хакан Доган од Турција, европски и медитерански медалист, а Гоце Јанески од силниот Украинец Јарослав Самофалов.

Утре и другиеден настапувата Џан Демиров и Арсим Етеми.

-60 кг Јасин Љама – Хакан Доган (Турција) 0-5

-69 кг Гоце Јанески – Јарослав Самофалов (Украина) пораз (ТКО, Р1)

-52 кг Џан Демиров – Иштван Цака (Унгарија)

-75 кг Арсим Етеми – Бирол Ајгин (Турција)

Ipon.mk