На Балканските џудо првенства за сениори и помлади кадети без медали

91

Изминатиов викенд во Скопје се одржа Балканското џудо првенство за помлади кадети, а Балканската џудо асоцијација ги објави целосните резултати, за жал на нас, годинава резултатски лошо поминавме.

Две седми места и две победи, а едниот пласман е поради ждребувањето.

Поселднире два дена од март се одржа Балканското за сениори во Тирана, Албанија, каде што, исто така, резултатски поминавме лошо, посебно, ако се спореди со минатата година, кога бевме домаќини.

Две петти и две седми места, и, пак, дел од нив по заслуга на распоредот на борбите и тоа без победа.

https://www.judobalkan.org/upload/files/2019/Balkan-Judo-Senior-2019-albania-results-team.pdf

https://www.judobalkan.org/upload/files/2019/Balkan-Judo-Senior-2019-albania-results.pdf

https://www.judobalkan.org/upload/files/2019/Balkan-Judo-Senior-2019-albania-draw.pdf

https://www.judobalkan.org/upload/files/2019/2019-PRE-CADET-NORTH-MACEDONIA-DRAW.pdf