Могамед Исмаилов: Петар Јан го зафатија санкциите на УФЦ 273

180

Руската ММА ѕвезда Магомед Исмаилов верува дека Петар Јан е санкциониран од судиите на Флорида.

Минатиот викенд на УФЦ 273 Јан загуби со поделена одлука од Алџамејн Стерлинг. Така, Јан се раздели со привремената титула и не успеа да му се реваншира на ривалот. Петар во својата статистика веќе има 2 порази од Стерлинг, првиот со дисквалификација и вториот со поделена одлука.

За жал, Јан нема веднаш да добие реванш и ќе мора да забележи победа и потоа да ја бара борбата за титулата. Наспроти позадината на војната меѓу Русија и Украина, многу руски спортисти се подложени на понижување и санкции. Мага Исмаилов смета дека токму тоа се случило во оваа битка.

На својот профил на социјалните мрежи „Ќелавиот предатор“ ја коментираше битката меѓу Јан и Стерлинг и напиша:

„Петар Јан е под санкции. Нема да зборувам за сите рунди. Последните четири рунди се поделени на половина. Две беа за Стерлинг и две за Јан. Првата е во прашање.

Што треба да имаме предвид, поточно судиите треба да се придржуваат? Прво, за кого е притисокот во првата рунда! Второ, последниве две рунди (шампионските) се поповолни од првите две!

Севкупно, како што видов, првата, четвртата и петтата рунда се за Петја! Но, во овој случај, како што јас разбирам, сите овие аргументи беа отфрлени од санкциите! Не можам да најдам друго објаснување за ова!

Петја, тоа само ќе те направи посилен. Сигурен сум“!