ММА тренер дисциплинира со стап на тренинг (ВИДЕО)

Јасур Алиџанов, узбекистански тренер познат по својата работа со борецот на УФЦ Махмуд Мурадов, неодамна беше во центарот на вниманието поради неговите нетрадиционални постапки. Видеото со наслов „Дисциплина“ со учество на Алиџанов стана хит и собра дури 350.000 лајкови.

Во клипот, Алиџанов е прикажан како применува дисциплинска техника која привлече внимание на интернет. Спротивно на првичните толкувања каде што се чинеше дека ги прекорува лицата што доцнат, реалноста зад виралното видео открива поинаква приказна.

Алиџанов бил виден како користи бамбусов стап за да ги поправи неточните форми на неговите ученици наместо да се фокусира на нивното доцнење да вежбаат. Онлајн дискусијата што следеше по видеото доведе до различни реакции.

Некои гледачи се забавуваа, споредувајќи ги методите на Алиџанов со носталгични сеќавања на старомодна дисциплина. Сепак, други изразија загриженост, сугерирајќи дека учесниците можеби доживеале непријатност и ја доведуваат во прашање ефективноста на таквите практики.

Иако пристапот на Алиџанов можеби некому му изгледа необичен, тој ја нагласува потребата од прецизност и техника во боречките вештини. Не е невообичаено тренерите за боречки вештини да користат различни методи за да наметнат дисциплина и правилна техника.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО