ММА: „Крал Марко опен“ ќе го крева Прилеп на нозе во недела (ФОТО)

366

Plakat kral marko open 19.6

Во недела во Прилеп ќе се одржи вториот натпревар годинава во мешани боречки вештини (ММА) „Крал Марко опен“.

plakat kral marko open Stefan pecevski

На турнирот ќе учествуваат 10 клубови од Македонија и два од Србија (Белград и Краљево), така што натпреварот добива и интернационален карактер. На програмата се 12 ММА борби, поделени во два дела: воведни и главни борби. Во првиот дел ќе настапат натпреварувачи помлади од 18 години и без искуство, додека во главниот дел се борбите со поисксуните борци.

Plakat Kral Marko open so natprevaruvaci

kral marko natprevaruvaci plakat

Од нашата земја ќе учествуваат клубови од Прилеп, Битола, Охрид, Кичево, Гостивар, Скопје, Куманово и Штип .

„Натпреварот има за цел собирање на искуство кај борците, тренерите и судиите. Дружење меѓу спортистите и промовирање на ММА спортот во Прилеп и Македонија .На почеток на турнирот ќе има три граплинг борби и 2-3 ревијални на млади членови кои за прв пат ќе имаат можност да го почустуваат адреналинот во салата. Ревијалните борби немаат натпреварувачки карактер. Од нашиот центар ќе учествуваат тројца учесници во граплинг и четворица натпреварувачи во ММА борбите. Имаме добра организација за натпреварот, исполнети се сите услови за одржување на еден ваков аматерски натпревар. Очекуваме добри и интересни борби, добро дружење помеѓу клубовите и спортистите“, вели Пеце Ангелески од ММА клубот Максам од Прилеп, кој се јавува како организатор на турнирот.

kral marko natprevaruvaci 2

Ipon.mk/В.Д.