ММА борецот се предаде по ретка принуда, сепак продолжи да се бори (ВИДЕО)

Џеферсон Араухо, перуански ММА борец, се обиде да мами во борбата против сонародникот Себастијан Фернандез во Фјужн ФЦ 66 во Лима, Перу.

Борбата меѓу Араухо и Фернандез доби чуден тек кога Араухо тапкаше за да покаже дека не може да продолжи. Тој се обиде на гилотина, што беше неуспешно. Ова му овозможи на Фернандез да го нанесе давењето „фон валуе“, што очигледно не му се допадна на Араухо.

Сепак, судијата не разбра што се случува. Фернандез и Араухо станаа на нозе, а Џеферсон дрско се обиде да ја продолжи борбата и покрај тоа што тапкаше. Араухо ги крена рацете во комичен приказ на невиност додека судијата го испрашуваше.

За среќа, судијата стави крај на борбата и валканите трикови на Араухо не поминаа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО