ММА борец се налути и го удри судијата (ВИДЕО)

Мешаните боречки вештини (ММА) се спорт во кој правилата се строги и прекршувањата можат брзо да доведат до контроверзни ситуации.

Еден од најчестите и предизвикувачки прекршоци во ММА е грабнувањето на оградата од кафезот. Ова често се случува во жарот на битката кога борците инстинктивно се обидуваат да се зграпчат за нешто за да се држат исправени. Оценувањето на намерата и влијанието на ваквите прекршоци е предизвик за судиите.

Тие мора да носат брзи и навремени одлуки без премногу да ја прекинуваат акцијата. На социјалните мрежи неодамна се појави видео кое ја истакнува сложеноста и брзата ескалација на ваквите ситуации во ММА. На видеото објавено од Casual MMA се гледа како борец намерно се фаќа за ограата на кафезот за да си помогне да стане.

Кога судијата влезе да го казни борецот, ситуацијата брзо ескалира. Борецот реагираше агресивно на прекинот на судијата, што доведе до физички напад. Ситуацијата излегува од контрола кога судијата го турка борецот и добива возвратен удар.

Ова води до очигледна дисквалификација на борецот за напад на судијата додека обезбедувањето и другите службеници упаднаа во кафезот за да ги раздвојат. Оваа постапка на борецот не само што доведе до негова дисквалификација, туку и покрена прашања за неговата иднина во спортот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО