Миоки со две џудистки освои 4 злата на „Вук опен“ во Ниш (ФОТО)

620

Марија Кузмановска и Емилија Паскоска освоија четири златни медали за Миоки на Меѓународниот џудо турнир „Вук опен“ во Ниш – две девојки од ЏК Миоки.

Златните медали ги освоија:

-38 кг У10 Марија Кузмановска
-20 кг У8 Емилија Паскоска

-38 кг ВК Марија Кузмановска
-18 кг ВК Емилија Паскоска

„Марија Кузмановска апсолутно доминираше на татамите, добивајќи ги сите борби со ипон. Добри борби прикажаа -34 кг Ангел Кузмановски и -42 кг Јосип Колариќ“, велат од Миоки.

Ipon.mk