Миоки се врати се пет одличја од Софија

На Mеѓународниот џудо турнир во Софија, Бугарија, Миоки учествуваше со 7 натпреварувачи и освои 5 одличја – 2 злата, 3 сребра и 1 бронза, во конкуренција од над 600 натпреварувачи во организација на ЏК Локомотив.

Медалите ги освоија:

У18
-57 Ива Богдановска 1 место
-44 Георгина Блажеска 2 мест
-48 Азра Заими 3 место

У13
-36 Нина Панчевска 2 место
-40 Емилија Паскоска 2 место

У11
+46 Виктор Трчков 1 место

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО