Миоки освои 13 медали, а кадетките најдобри на „Скопје опен“

На денешниот Meѓународен џудо турнир „Скопје опен“, во организација на ЏК Ипон од Скопје, Миоки настапи со 11 натпреварувачи и освои 13 медали – 7 златни, 1 сребрен и 5 бронзени и беше прогласен за најдобар клуб во категорија кадетки.

Медалите ги освоија:

У13
Емилија Паскоска -40кг 1 место
Ерик Крстев -46кг 1 место
Виктор Трчков +60 2 место
Нина Панчевска 40кг 3 место

У15
Марко Панчевски 60кг 1 место
Хамида Друштинац -36кг 1 место
Емилија Паскоска -40кг 1 место
Петар Давчев -60кг 3 место

У18
Ива Богдановска -57кг 1 место
Азра Заими -52кг  1 место
Георгина Блажеска -48кг  3 место
Ханија Друштинац -52кг 3 место

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО