Џудистите на Работнички први на Меѓународниот турнир „Скопје опен 2023“

Џудо клубот Работнички го освои првото место Меѓународниот турнир „Скопје опен 2023“ во организација на ЏК Ипон од Скопје.

Помлaди пионери:
27 кг Аган Мурати – златен и Мерфиан Мурати – сребрен
30 кг Емир Дервиш – сребрен
42 кг Реџеп Ризвановиќ – сребрен
46 кг Амел Факиц – бронзен
55 кг Јасин Алили – златен

Пионери:
+ 78 кг Ален Масовиќ – златен
Амет Керим – бронзен
-55 кг Дин Ризвановиќ – бронзен
Елези Халиќ – бронзен

Кадети:
80 кг Идаел Селмани – златен
Ахмед Факиќ – бронзен
Мусај Факиќ – бронзен
Амина Факиќ – бронзен
90 кг Шеваљ Алили – бронзен

На овој турнир учество зедоа околу 250 џудисти од 25 клубови од 8 држави: Албанија, Бугарија, Црна Гора, Косово, Македонија, Србија, Грција и Молдавија.

Турнирот се одржа во спортската сала „Гоце Делчев“ во Општина Илинден.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО