Мила Крстевска со четири медали на Регио норд купот во Германија

Германската клима и годи на Мила Крстевска и овој пат, ниту помлаку ниту повеќе, освои четири медали на 11. Регио норд куп во Вислох, Германија.

Крстевска освои златен медал со ката тимот, бронза – индивидуално кати во конкуренција на 26 деца, во борби поединечно – бронза и во екипно борби сребрен.

Да потсетиме дека Мила Крстевска е произлезена од карате школата на Металург и голема заслуга за нејзиниот развој имаат тренерите Амир Беговиќ и Румена.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО