Миа Тодорова дебитираше на СП во мај тај за јуниори, Турчинката Услу подобра (ФОТО)

408

Нашата претставничка на мај тај Светско првенство за јуниори во Анталија, Турција, Миа Тодорова (63,5 кг) е поразена во првото коло од Рапла Нур Услу од Турција.

„Миа загуби на поени, но стекна искуство и осети реално на овака високо рангирано првенство што значи мај тај борба . Искуството на Турчинката и домашниот терен имаа влијани за нејзината победа. Миа имаше почисти удари, но ова е првпат да учествува надвор од нашата држава во мај тај борба што за неа е нешто ново. Според мене, прикажа дека ја владее мај тај техниката и супер се носеше со Турчинката за време на мечот. По ова, и ние како тренери и таа како борец, знаеме што и фали за да го подобри стилот и техниката за наредната борба во мај тај“, вели селекторот Дејан Митровски-Урко.