Мерење за УФЦ на ЕСПН 50: Сандхаген – Фонт (ВИДЕО)

Поминаа мерењето за настанот УФЦ на ЕСПН 50 што ќе се одржи во Нешвил, Тенеси.

Во главната борба Кори Сандхаген и Роб Фонт ќе се борат во 63,50 килограми. И двајцата борци успеаја да влезат во границата за дозволените килограми. Кори тежеше 63,27 килограми, а Фонт 63,04 килограми.

Во коглавниот настан Џесика Андраж ќе се соочи со Татјана Суарез во борба во сламка категорија. Тие имаа иста тежина, 52,38 килограми.

Денис Бузукја не успеа на мерењето за борбата со Шон Вудсон.

Главна карта:
Кори Сандхаген (139,5/ 63,27 кг.) – Роб Фонт (139/63,04 кг.)
Џесика Андраж (115,5/ 52,38 кг.) – Татјана Суарез (115,5/52,38 кг.)
Дастин Џејкоби (205/ 92,98 кг.)  – Кенеди Нзечукву (205/92,98 кг.)
Диего Лопез (145,5/ 65,99 кг.) – Гевин Такер (145/65,77 кг.)
Танер Босер (204,5/ 92,75 кг.) – Алекса Чамур (204/ 92,53 кг.)
Игнасио Бахамондес (156/ 70,76 кг.) – Лудовит Клајн (156/70,76 кг.)

Прелиминарни:
Кајлер Филипс (135) – Раони Барселос (135,5)
Џеремаја Велс (170,5) – Карлстон Харис (170)
Били Кварантило (145) – Дејмон Џексон (145,5)
Коди Дурден (125,5) – Џејк Хедли (126)
Шон Вудсон (146) – Денис Бузукја (146,5*)
Оде Озборн (125,5) – Асу Алмабаев (125,5)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО