Масвидал на Ковингтон: Стаорец што го поканив дома, а на крајот ме предаде

Улицата не ги знае правилата и затоа победата таму се вреднува повеќе отколку во кафезот на ММА, тврди Хорхе Масвидал.

Расправијата меѓу Колби Ковингтон и Масвидал беше толку интензивна што дури и Дана Вајт резервира место за неа на главниот настан на големиот ППВ турнир на кој обично има само шампиони. Како што веќе знаеме, Колби очигледно доминираше на овој меч и победи на поени, но расправиите со Хорхе беа далеку од завршени.

Така, неколку дена подоцна, уличниот борец од Мајами го начека својот противник пред ресторанот „Папи хаус“ и жестоко го нападна одзади. Ковингтон остана без заб, доживеа потрес на мозокот и му бил скршен часовникот вреден 80.000 долари. Масвидал потоа се соочи со судење кое траеше речиси две години.

Масвидал не жали тоа што се случи и се прогласи за крал на улицата:

„Колби го доби тоа што го заслужи. Неколку пати јавно зборуваше за моите деца и на сите им кажа дека сум лош татко. Кој ќе почне да зборува за моите деца и јавно да ми го оцрнува името, има проблем, навистина голем проблем! Колби беше најзлобниот стаорец за мене.

Тој живееше во мојата куќа осум месеци, го запозна мојот живот, моето семејство, а потоа почна да го истиснува мојот личен простор на површина. Само за да го промовира мечот ме навреди. Тоа беше најголемата подлост што можеше да се направи.

Натпреварот во кафез беше само логичен исход, но, сепак, не беше реален бидејќи има ограничени правила. Сигурен сум дека ако имавме улични правила и без временски ограничувања, ѓубрето како Ковингтон немаше да има шанса против мене. Меѓу другото, тоа му го покажав на дело. Јас сум кралот на улицата и побегна громогласно. А тој секогаш бега, бидејќи не се работи за тоа“, изјави Хорхе Масвидал.

На 1 јуни Масвидал ќе има боксерски меч со Нејт Дијаз.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО