Мани Пакијао изгуби 5,1 милиони долари од тужбата против Конор Мек Грегор

Легендата на боксот Мани Пакијао го загуби случајот против менаџерската компанија на Конор Мек Грегор, Парадигма спортс менаџмент, објави Мајкл Бенсон од Ток спорт на социјалните мрежи.

Во 2020 година Филипинецот потпиша договор со компанијата, но потоа почна да води лични преговори за натпревари. Ова е во директен конфликт со неговиот однос со Парадигма, поради што покрена тужба за 20 милиони долари.

Судот слушна дека Пакијао криел информации од веќе постоечки договор со трети лица што му дозволувале застапување, но судијата пресудил дека намерно го довел во заблуда својот партнер. Затоа му наложи да плати 5,1 милиони долари загубена добивка.

Мек Грегор беше повикан од љубителите на боксот да се бори со Пакијао во рингот, но тој категорично изјави дека борбата веќе е завршена на суд и дека ги бара неговите пари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО