Мамутовски и Хани ќе се борат за златни медали на Балканското бокс првенство во Романија

Утре Бајрам Мамутовски и Ери Хани ќе се борат за златни медали на Балканското бокс првенство за младинци и јуниори во Рамницу Валцеа, Романија, Адријан и Ружди Рустемовски се поразени.

Адријан и Ружди Рустемовски освоија бронзени медали.

Балканско првенство:

48 кг Бајрам Мамутовски – Јон Плинга (Молдавија) 5-0
Финале
48 кг Бајрам Мамутовски – Неарчос Константинудис (Грција)

86 кг Ери Хани – Драгош Бадеа (Романија) финале

54 кг Адријан Рустемовски – Даниел Гарлеану (Романија) 0-5
60 кг Ружди Рустемовски – Николос Каливијакис (Грција) 0-5 ТКО Р2

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО