Мамед Халидов брутално го нокаутира Скот Ашкам во нивната трилогија (ВИДЕО)

Во главната борба на вечерта видовме трилогија во средна категорија, легендата Мамед Халидов се соочи со Скот Ашкам. Халидов можеше повторно да го нокаутира Ашкам, завршувајќи го нивното ривалство во кафезот.

Легендарниот Мамед Калидов уште еднаш тешко го нокаутира Скот Ашкам.

Тие се соочија по трет пат во борба во средна категорија. Нивниот дуел беше насловен на настанот КСВ 83: Колосеум 2 што се одржа синоќа во Варшава, Полска. Имаа по една победа, па оваа борба стави крај на ривалството.

Првите две рунди беа прилично досадни. На почетокот на борбата Скот го бараше клинчот и се обиде да го собори Халидов. Ашкам успеа, но се најде под Халидов, кој почна да го обработува со граунд и паунд. Скот не можеше да стане и се обиде да го зварши, безуспешно. Халидов ја помина рундата.

Во втората Мамед го фати ударот на Ашкам и го собори на подот. Скот не можел да смисли ништо и се обиде со бравата на ногата на Халидов. За жал, тој не беше успешен. Халидов и во оваа рунда му зададе неколку тешки крошеа, која веројатно ја доби.

Во третата рунда двајцата се бореа стоечки. Рано, Скот силно го удри Халидов во препоните. Мамед од болка падна на подот, но по краток одмор се опорави. Борбата продолжи и Халидов со нога го удри Ашкам во телото.

Скот падна на подот и почна да станува, но Халидов се засили и го удри со нога во главата. Ашкам се врати назад, а потоа Халидов го заврши со леви и десни удари. Така, Мамед по втор пат тешко го нокаутира Ашкам и стави крај на нивното ривалство.

https://twitter.com/deeblackmma3/status/1665123967735156737?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1665123967735156737%7Ctwgr%5E2b5669083feb1bcf11f07f8a73d3ffd94f036cc3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fdeeblackmma3%2Fstatus%2F1665123967735156737image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО