Макус Бучеча Алмеида:Приврзаник сум на старата школа на џиу-џицуто (ВИДЕО)

Макус Бучеча Алмеида е еден од топ натпреварувачите во бразилско џиу џицу во светот.

buchecha-win

Во следново интервју тој зборува за своите достигнувања, како и за претстојните планови. Самиот Алмеида се дефинира како претставник на старата школа.

 „Се гледам како застапник на старата школа. За мене џиу џицу е уривање или сујил, поминување на гардот и сабмишн“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО