Максим Новоселов го нокаутира 190 кг тешкиот Гигант (ВИДЕО)

Европскиот шампион во самбо, Максим Новоселов, дебитираше во боксот со успех. Искусниот ветеран се натпреваруваше со Денис „ПАПА ГИГАНТ“ Вилданов, кој имаше 190 кг и беше потежок 60 кг од Максим. Нивната битка беше закажана за 4 рунди од по 2 минути, а гала вечерта се одржа во Москва.

Во првите две рунди недостасуваа интересни ситуации. И двајцата добија по неколку удари, но ништо интересно. Новоселов се отвори и го покани противникот да го удри, но Денис не се предаваше. Макс изгледаше за една идеја подобар од противник, кој исто така дебитираше.

Во третата рунда работите станаа интересни. Двајцата се исплашија и разменија неколку тешки удари. Новоселов зададе серија бомби во телото на Вилданов и го сруши. Денис успеа да стане и ја продолжи битката.

Во четвртата рунда Максим го забрза тепмпото и постигна серија удари во главата и телото на Вилданов. Макс го притисна во аголот и го спушти на подот со неговите тешки крошеа. Вилданов одби да застане и загуби со технички нокаут во последната рунда.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО