Макпетрол е најуспешен карате клуб во 2020-та, Бошко Заборски е најтренер, а Емил Павлов е неприкосновен кај сениорите

Макпетрол е најуспешен карате клуб во 2020 година, а стратегот на клубот Бошко Заборски е најуспешен тренер во сениорска конкуренција во изборот на Карате федерацијата на Македонија. Макпетрол и заборски се најуспешени и во младинска конкуренција. Најуспешен каратист во борби е Емил Павлов од ШК Штип, кој освои златен медал на Карате 1 Премиер лигата во Слазбург, Австрија. Вероника Костовска со 7-мото место на Премиер лигата во Салзбург е најдобрата сениорка, додека во кати тоа се Ферри Исиќ и Пуликсенија Јованоска.

Наградите свечени беа доделени денеска во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје.
Ова се каратистите кои беа прогласени за најуспешни во 2020 година:

Најуспешни сениори
Ката сениори машки
1.Ферри Исиќ Вардар – Скопје
2.Марко Бунтески Гладијатор – Велес
3.Кристијан Бајовски Фунакоши Гичин – Скопје

Ката сениори женски
1.Пулексенија Јованоска Фунакоши Гичин – Скопје
2.Мартина Арсовска Гладијатор – Велес
3.Каролина Јанчовска Фунакоши Гичин – Скопје

Кумите сениори машки
1.Емил Павлов Штип – Штип
2.Петар Спасеновски Макпетрол – Скопје
3.Жарко Арсовски Штип – Штип

Кумите сениори женски
1.Вероника Костовска Олимпик спорт 2007– Скопје
2.Ангела Мојсовска Макпетрол – Скопје
3.Симона Заборска Макпетрол – Скопје

Најуспешни сениори до 21 година
ката сениори до 21 година
1.Георги Бановски Гладијатор – Велес

Ката сениори до 21 година
1.Теодора Цветкоска Вардар – Скопје

Кумите сениори до 21 година
1.Роберто Ацковски – Макпетрол (бронзен медал од Европско првенство спортист од меѓународна категорија)
2.Столе Смилковски Олимпик спорт 2007 – Скопје
3.Вегим Мурати Шкендија – Тетово

Кумите сениори до 21 година женски
1.Верона Ајдини Форца – Скопје
2.Драгана Манговска Металург – Скопје
3.Сајра Морина Макпетрол – Скопје

Најуспешни јуниори
Ката јуниори машки
1.Александар Неделковски Металург – Скопје
2.Кристијан Бајовски Фунакоши Гичин – Скопје

Ката јуниори женски
1.Јована Манчевска Фунакоши Гичин – Скопје
2.Теа Гашева Гладијатор – Велес

Кумите јуниори машки
1.Бојан Костов Олимпик спорт 2007 (бронзен медал од ЕП)
2.Стефан Стојановиќ Макпетрол – Скопје
3.Марио Свинарски Олимпик спорт

Кумите јуниори женски клуб
1.Магдалена Божиноска Олимпик спорт 2007
2.Марија Милева Олимпик спорт 2007
3.Мартина Шахинова Партизан-Кочани

Најуспешни кадети
Ката кадети машки
1.Давид Спасовски Фунакоши Гичин
2.Христијан Андриќ Фунакоши Гичин

Ката кадети женски
1.Мартина Арсовска Гладијатор – Велес
2.Андреа Алексовска Гладијатор – Велес

Кумите кадети машки
1.Матеј Белистојаноски Спорт 94 – Прилеп
2.Витомир Трајковски Макпетрол – Скопје
3.Љупче Михајлов Штип – Штип

Кумите кадети женски
1.Арта Буши Кеикс – Скопје
2.Јусра Адеми Кеикс – Скопје
3.Михаела Мишовска – Тигар 2003 – Тетово

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО