Македонските мајстори на семинар во Светскиот центар за реално аикидо во Белград (ФОТО)

Во саботата во Белград се одржа семинар за тренери и мајстори во организација Светскиот центар за реално аикидо и под водство на Ана Врачаревиќ, Игор Петровиќ и проф.д-р Срџан Милосављевиќ.

На овој семинар учествуваа повеќе тренери и мајсторе од Македонија, како Ѓури Илиќ, Дејан Чавковски,Николчо Гоцев, Борјан Тошевски, Горан Кочоски, Антонио Момировски, Александар Ангелковски, Дејан Митев, Дејан Богданов, Сашко Марков, Влатко Мишов, Христијан Јордановски, Перица Петровиќ и Борјан Тошевски.

Најмногу претставници имаше од КРА Нико од Кочани, четворица.

Семинарот се сосотоеше од два дела – теоретски и практичен.

Теоретскиот дел се состоеше од две теми: дефинирање и класифицирање на лостот и замор.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО