Македонските кикбоксери ќе атакуваат на нови успеси на „Балкан опен 2017“

Македонските кикбоксери утре и во сабота ќе настапат на Меѓународниот турнир „Балкан опен 2017“ во Тешањ Босна и Херцеговина.

Натпреварите ќе се одржат во К-1, лоу кик, кик лјат, лајт контакт и поинт фајтинг.

Македонија ќе ја претставуваат 18 напреварувачи и тоа:

 1. Слаѓан Димиќ во К-1 -71 кг (јуниор) – КБК Шампион – Скопје
 2. Хадис Рамадани во К-1 и лоу кик -67 кг (сениор) – КБК Шампион – Скопје
 3. Дарко Најдов во лоу кик – 63,5 кг (јуниор) – КБК Гладијатор – Скопје
 4. Дарко Крстев во лоу кик -67 кг (јуниор) – КБК Шампион – Скопје
 5. Бобанчо Илиоски во лоу кик -75 кг (сениор) – КБК Шампион – Скопје
 6. Викторија Варадинова во кик лајт -60 кг (постар кадет) и К-1 -60 (јуниор) – КБК Шампион – Скопје
 7. Андреа Костовска во кик лајт -55 кг (сениор) – КБК Фајт тим – Скопје
 8. Наим Емини во поин фајтинг -28 кг (деца) – КБК Тетове – Тетово
 9. Албан Шерифи во кик лјат +69 кг (постар кадет) – КБК Тетове – Тетово
 10. Наим Самиу во кик лајт -74 кг (сениор) – КБК Тетове – Тетово
 11. Артан Шабани во кик лајт -89 кг (сениор) – КБК Тетове – Тетово
 12. Марија Јанева во кик лајт -60 кг (јуниор) – КБК Гладијатор – Неготино
 13. Столе Јордановски во кик лјат +94 кг (јуниор) – КБК Гладијатор – Неготино
 14. Мартин Матиќ во кик лјат -84 кг (сениор) – КБК Гладијатор – Неготино
 15. Димитар Ѓорѓиев во лоу кик -81 кг (сениор) – КБК Гладијатор – Неготино
 16. Никола Нацев во кик лајт +69 кг (постар кадет) – КБК Гладијатор – Штип
 17. Јована Арсова во кик лајт -55 кг (јуниор) – КБК Гладијатор – Штип
 18. Елмаз Ракипи во лоу кик -71кг (сениор) – КБК Сен сеи – Гостивар

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО