Македонски боксери утре ќе настапат на меѓународен турнир во Смедерево

Утре македонски боксери ќе настапат на Меѓународниот турнир „Опен Балкан бокс куп – Смедеревска есен“ во Смедерево, Србија.

Претставниците на младинската репрезентација ќе водат искусните тренери Насер Харуни, Самет Салиевски и Владимир Чекиќ.

Кадети
40 кг Петар Трајчески – Павле Поповиќ (Вукови са Дрине)

Јуниори
50 кг Панов Александар – Никола Максимовиќ (Деспот)
55 кг Меридијан Алими – Адмир Камешничанин ( Нови Пазар)
60 кг Синиша Талевски – Петар Сандиќ (Обилиќ)
63 кг Димитар Ѓоревски – Дарис Ејуповиќ (Нови Пазар)
63 кг Луан Сулејмани – Василије Ѓугевиќ (Варварин)

Младинци
48 кг Бајрам Мамутовски – Гаши Северџан (Сомбор)

54 кг Адријан Рустемовски
57 кг Ален Рустемовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО