Македонската џиу џица федерација има нови простории

dziu-dzica-federacija-sostanok

Македонската џиу џица федерација синоќа во употреба ги пушти новите простории кои се наоѓаат во Феријалниот дом, однонсо во центарот на Скопје.

dziu-dzica-federacija-sostanok-2

На пуштањето во употреба на новата канцеларија присуствуваа претседателот на Федерацијата Александар Ацевски кој и се заблагодари на помошта во опремувањето на Ѓоко Атанасов и Нони Стојановски, како и на Сашко Петровски и Кристијан Митовски.

kancelarija-na-dziu-dzica-federcaija

Потоа ракодоството на Федерацијата одржа состанок на кој стана збор за прием на нов клуб и организацијата на Меѓународниот турнир „Скопје опен 2016“. Се очекува турнирот да биде на рамниште на минатогодишниот, иако оваа година нема да се одржи Јадранската лига.

prostorii-na-dziu-dzica-federacija

Покрај другото, беше речено дека турнирот ќе се снима со дрон, што е можеби еднствено во Европа. Претходно ќе се одржи судиски семинар, а ќе дојде и надлежно лице од Балканската џиу џица во проверка на капацитетот на Спортскиот центар „Борис Трајковски“, за нашата Федерцаија да може да организира еден голем настан во 2018 година.

simbolot-na-dziu-dzica-federcaija

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО