Македонија втора на Медитеранското првенство во борење во Грција

Македонија по бројот на освоени медали го освои второтоп место во екипен палсман на Медитеранското првенство во Ксанти, Грција, за кадети и јуниори со 9 совени медали – 3 златни, 2 сребрени и 4 брозени.

Медалите ги освоија:

Марија Спиркоска – златен

Мехмет Усеинов – златен

Меркан Бислими – златен

Арон Николов – сребрен

Теодор Георгиев – сребрен

Зорица Јованова – бронзен

Горге Горгиев – бронзен

Илија Атанасов – бронзен

Барбара Стојкоска – бронзен

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО