Македонија со 13 каратисти на Карате 1 Младинска лига во Венеција

На Карате 1 Младинска лига во Венеција, Италија, од 7 до 10 декември Македонија ќе ја претставуваа 13 каратисти.

За Италија отпатуваа следните спортисти:  Витомир Трајковски (-84 кг),  Данило Божовиќ (+84 кг), Стефан Стојановиќ (+84 кг), Димитар Лозановски  (- 67 кг) и Јована Мицовска  (-61 кг ), Рудина Алиу (-55 кг), Ивана Јорданова (-50 кг), Григор Хаџикимов (-75 кг) и Љупчо Михајлов (-75 кг) во У-21,

во јуниори Андреј Басаров (+76 кг), Мила Панчева (-59 кг), Реџеп Рушити (-76 кг) и во У-14 Иса Елмази (+55 кг).

На турнирот се пријавени 4021 каратист со 4133 натпреварувачки влезови од 81 држава.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО