Македонија со 10 медали на Балканското првенство за деца

128

Македонските каратисти го завршија Балканското првенство за деца со 10 медали – 2 златни, 2 сребрени и 6 бронзени и во вкупниот пласман се седми. Најмногу медали освои Турција 52 (18-15-19), па Босна и Херцеговина 56 (16-12-28) и Црна Гора 25 (7-4-14).

Вчера на завршниот ден медалите ги освоија:

Ката тим жени 10-11 години – бронзен

Вениса Думани (-49 кг, 13 години) – бронзен

Тамара Ѓурчинвска (-54 кг, 13 години) – борнзен

Претходните денови медалите освоија:
Анастасија Минговска (ката, 13 години) – златен
Недим Шаќири (-40 кг, 13 години) – златен
Марија Бунтевска (ката, 13 години) – сребрен
Дамјан Митревски (-30 кг, 10 години) – сребрен
Вукашин Јовановиќ (-45 кг, 13 години) – бронзен
Нуредин Дервиши (ката, 11 години) – бронзен
Драгана Евтимовска (-36 кг,11 години) – бронзен

Можеби билансот на медалите ќе беше поголем ако некои клубови не се откажеа од првентвото поради недостаток на финансиски средства.