Мајк Тајсон верува дека Тајсон Фјури ќе го победи Александар Усик

Викендов во Ријад ќе се одржи една од најочекуваните боксерски борби. Александар Усик ќе се соочи со Тајсон Фјури во битка која ќе го одреди апсолутниот шампион во тешка категорија.

Една од легендите во тешка категорија, Мајк Тајсон, го кажа мислењето за претстојната боксерска суперборба:

„Со нетрпение ја очекувам оваа борба – Фјури против Усик. Ќе биде интересна борба“, изјави Тајсон. „Се наклонувам кон Тајсон Фјури бидејќи мислам дека тој, едноставно, ќе го победи. Ќе го надбори и ќе го совлада. Морам да го изберам Фјури. Мислам дека е најдобриот борец во светот, особено во тешка категорија. Големите борци губат, големите борци изгледаат лошо, но тоа не ги спречува да бидат големи борци“.

Тајсон мисли дека не треба премногу да гледаме на настапот на Фјури против Нгану, инсистирајќи дека тоа бил само лош ден.

„Еј, не треба да се фокусираме на она што Фјури го направи против Нгану, но мора да разберете дека сè уште е шампион. Тој ја направи таа вечер одлична. Му даде можност на Френсис Нгану и тоа беше само лоша ноќ во канцеларијата за него. Сите имаме лоши ноќи и слушајте, тоа беше неговата лоша ноќ“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО