Мајк Тајсон ќе му помогне на Нгану за борбата со Фјури

Поранешниот шампион на УФЦ во тешка категорија, Френсис Нгану, влегува во непозната територија додека се подготвува да се соочи со еден од најголемите боксери на сите времиња, Тајсон Фјури. Нгану е решен да ги покаже своите боксерски вештини и да докаже дека не е за потценување.

Иако силата е важен аспект од неговиот сет на вештини, стратегијата на Нгану има повеќе отколку што изгледа. Зачекорувањето во боксерскиот ринг со сите негови суптилности, стапалата и одбранбените маневри, сепак, за него останува непозната територија.

Ова ги тера фановите да се прашуваат за неговиот вистински потенцијал во боксерската арена. Френсис јасно стави до знаење дека неговите боксерски вештини ја надминуваат огромната сила. Претендентот во тешка категорија има добро осмислена стратегија што планира да ја искористи против Тајсон Фјури.

Нгану неодамна беше прашан од ТМЗ дали ќе побара помош од Мајк Тајсон. Предаторот го изрази своето воодушевување од стиловите на боксот и на Мајк Тајсон и на Ленокс Луис. Верува дека добивањето совети и тренинг од двајцата може да се покаже како непроценливо нешто.

„Мислам дека би било добро да се добие совет или тренинг од Мајк Тајсон.

Мислам и на некој како Ленокс Луис. Ми се допаѓа неговиот боксерски стил кој е многу основен, но многу остар и ефикасен. Да, ние дефинитивно посегнуваме до нив“, рече Нгану.

Мајк Тајсон брзо одговори на поканата на Нгану. „Железниот“ вети дека ќе му даде совет на Френсис. Мајк е уверен дека Нгану може да биде сила со која треба да се смета во рингот и не ја гледа борбата како лесна победа за Фјури.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО