Лукас Крпалек титулата ја посвети на починатиот пријател, држејќи ја неговата слика (ФОТО)

110

Krpalek so slikata na drugar mu

Чехот Лукас Крпалек (-100 кг) кој ја освои шампионската титула во џудо на Олимписките игри во Рио де Жанеиро со медалот на градите и сликата в рака покажа на кого ја посветува.

Krpalek radosen

„Победив овој медал е во спомен на мојот пријател Александар Јурецка кој почина минатата година. Непосредно пред Рио се качив на планините каде што е неговиот споменик и затоап мојата победа/титула му ја посветувам на него“.

„Јас го пропуштив тренинг кампот во Каселдефелс бидејќи времето го поминав дома со мојот новроден син Антон. Тоа ми помогна многу. Се подготвував дома и сум многу среќен. Можеби тоа е причината за мојот успех денес“, истакна Крпалек.