Ломаченко избра да остане во Украина, а Камбосос има нов противник

Васили Ломаченко ќе остане со семејството во Украина. Поранешниот светски шампион и официјално објави дека нема да ги започне подготовките за долгоочекуваната битка со Џорџ Камбосос Јуниор.

Името на новиот ривал Девин Хејни веќе е избрано од таборот на носителот на појасот во лесна категорија.

Мега судирот ќе се случи на 5 јуни во Сиднеј, Австралија.

„Ми потврдија дека Лома нема да може да излезе на борба со Џорџ“, изјави Луис ДиБела, кој е промотор на Камбосос.

„Тие ни се заблагодарија за можноста. Нивната влада им дозволи да ја напуштат земјата, но тие решија да останат. Не сме изненадени од оваа одлука. Моментално водат многу поголема битка од боксот. Нашите молитви се со нив и нивните семејства, како и со народот на Украина.

„Ќе се држиме до планот да го наполниме стадионот во јуни. Сакаме најдобра можна битка, па почнавме да разговараме со Девин Хејни. Ќе ги добие истите услови под кои би се борел Ломаченко“, додаде ДиБела, кој не очекува никакви проблеми во преговорите.

Така конечно ќе има неприкосновен шампион во лесна категорија.

Хејни го има легитимниот појас на Светскиот боксерски совет (ВБЦ), додека верзијата на Камбосос има повеќе статус на привремен појас. Австралиецот има титули и во други организации.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО