Лирија со четири шампиони, Адили и Јованов најубедливи во Радовиш!

Lirija prva na drzavno juniori

Борачите на Лирија од Скопје беа најубедливи на Државното јуниорско првенство во Радовиш. Тие денеска освоија четири шампионски титули, две им припаднаа на борачите на Бучим од Радовиш и една на БК Скопје.

Сепак. може да се забележи дека уште сега кубуриме со натпреварувачи во тешките категории, што значи дека и во сениорска конкуренција ќе имаме проблеми и квалитет во иднина. Во категоријата до 96 килограми двајца борачи, а до 125 само еден.

Elmedin sejfulau i janev na juniorsko

Една од највозбудливите борби на првенството беше онаа вокатегоријата до 60 кг меѓу Иван Јанев од Бучим и Елмедин Сејфулау од Лирија. Во втората рунда водеа изедначена борба, а Елмедин успеа да искористи една ситуација и да го победи Иван со туш. Исто така незивесна беше и борбата меѓу Фиданчо Јованов (Бучим) и Бесли Муртезани во категоријата до 74 кг, победникот не се знаеше до крајот.

Но, најубедливи беа Адил Адили  (Скопје) и Ѓорги Јованов (Бучим) во категориите до 66 кг и 85 кг. Адили ги опрвада очекувањата по успешните настапи на европските турнири и со првото место си обезбеди место во репрезентцаијата за учество на Севтското првенство, како што посакуваше неговиот тренер и татко Хамди Адили.

55 кг – 4 учеснициFidanco vtor na drzavno

1. Самир Реџепи (Лирија)

2. Амир Реџепи (Лирија)

3. Теодор Темелкоски (7 Мај)

3. Трајче Нацев (Балканец)

60 кг – 6 учесници

1. Елмедин Сејфулау (Лирија)

2. Иван Јанев (Бучим)

3. Јаја Фурксан (Студеничани)

3. Риад Реџепи (Лирија)

66 кг – 8 учесници

1. Адил Адили (Скопје)

2. Никола Петров (Бучим)

3. Омар Сејфулау (Студеничани)

3. Серхан Шакиров (Балканец)

74 кг – 6 учесници

1. Јусуф Сахити (Лирија)

2. Фиданчо Јованов (Бучим)

3. Ваљон Рогачи (Лирија)

3. Јасин Сејфули (Лирија)

84 кг – 5 учесници

1. Ѓорги Јованов (Бучим)

2. Михаил Николов (Балканец)

3. Димитар Вандов (Неготино)

3. Илија Харалампиев (Балканец)

96 кг – 2 учесници

1. Адем Адем (Лирија)

2. Александар Донев (Балканец) 

125 кг – 1 учесник

1.Кристијан Крстев (Бучим)

Екипен пласман

  1. БК Лирија – Скопје 31
  2. БК Бучим – Радовиш 24
  3. БК Балканец – Штип 15

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО